11 April 2011

REJECTION.

Assalamualaikum and hye!Yes pepagi buta lagi saya dah rajin nak update blog yang sumpah x best ni.Hahaha.Adakah anda sedar jam menunjukkan angka berapa sekarang?*8.46 a.m.Gila awal kan gua bangun?Selalunya jam 11 pon belum tentu saya bangun apatah lagi jam 8 dong.Hahaha.

Cerita kali ni macam exciting sikit kot nk share denagn korang.Wanita cantik selalu curang?Tidak sama sekali.Most likely saya tujukan pada kaum wanita kat luar sana.Entry saya kali ni adalah “Adakah korang menipu diri korang sendiri dan hidup dalam penafian wahai rakan rakan?”Straight to the point,korang tahu lelaki tu dah xnak kat korang,tapi korang tetap nak menafikan.Tak caye?Jom tengokkk.

1. Bila korang sedar pasangan korang dah tak cinta, korang kata “Tak mungkin, takkan dia dah tak cinta aku lagi sedangkan BERTAHUN kita bersusah payah untuk bersama sebelum ni!”

2. Korang rasa pelik sgt sebab pasangan korang asyik tak nak jumpa korang walaupun korang tahu dia ada banyak masa terluang. Then korang kata, “Dia busy tu, nak fokus pada study x pon kerjaya dia sebab tu lah dia takde masa nak jumpa”

3.  Korang confused,sekejap dia muncul buat korang happy sangat, sekejap dia hilang entah kemana. Then dia muncul balik bagi segala harapan. Dalam hati korang tertanya-tanya, “Dia ni dah ada pompuan lain kut? Ishhh tak mungkin…dia sayang aku sangat dan SELALU bersama aku!”

4. Korang kompius dengan perubahan mendadak pasangan korang bila dia mendiam diri lama, sehingga berhari-hari. Langsung no calls and no sms. Lalu korang pon berkata, “Handphone dia hilang atau kena curi la kut, atau takde kredit xpon  handphone dia takde bateri.”

5. Bila kawan-kawan korang kata dia curang, dan korang sendiri rasa dah kurang mesra, lalu korang kata, “Selama ni dia setia je, takkan dia curang, kalau dia nak buat dah lama la dia buat. Dia masih setia pada aku lah!”

6. Pukul 2-3 am, korang rindu boyfriend korang and contact dia,dia reply text korang tapi bagi alasan i busy lah you.Ada banyak esemen.Padahal dulu time mula2 couple dia rajin je kol or text korang time2 macamni.

7. Korang dalam perhubungan jarak jauh. Korang dapat rasa dia banyak sembunyikan perkara dari korang. Setiap hari korang rasa semakin jauh dari dia, dia pula semakin takde masa, tak mesra, tapi korang keep telling youself, “Dia masih cintakan aku…”

8. Bila dah jumpa plak,korang nak tengok handphone dia.Bajet nak tengok gambar lah kan.Padahal nak skod mesej2 dye.Aceceh macam akoe xtau lak.Hahaha.Then dia xbagi.Alasan dia,alah takde mende lah awak.Takde pic baru pon.Nanti lau ada i sent yekk sygg.Xpon alasan yang leh wat korang cair “Alaaa syg ni,xcaye kat i lah tuu.”Terus korang xjadik nk amik fon dia.

So…? Speechless?Hahaha..Just take it easy yea..Belajar terima kenyataan and always think positif.
Jodoh pertemuan adalah rahsia Allah!

Haaa yang ni salah seorang yg bole dibuat calon suami.Kehkehkeh

Tataa assalamualaikum J

6 comments:

  1. mintak share entry nie kat fb nurul laluna, thnks :) sukee entry nie. nk bg pedoman kt mber2 jap :)

    ReplyDelete
  2. tp kn time ko kne tgl dlu..kn aq ade jge ko...hehehehe

    ReplyDelete
  3. hahaha klau laki tu dh mule nk jauhkan dri.. awal2 lg mnx break.. xd mkneny nk stay ngn laki yg jnis cm ni.. xreti nk hargai pe yg ad.. move on je la~~

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete