22 May 2011

Luahan hati perempuan.

Assalamualaikum !



Today saya nak share dengan anda semua maksud di sebalik luahan hati kaum wanita.Teruskan membaca!


1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni! 


3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.


4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. 


5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?


7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish...I rasa macam minat sesangat kat you.Rasa macam nak jadi awek you je.


8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.


9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih,hangpa dua ekoq gak yang seronok. 


10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.


P/S : So lu pikirlah sendiri!Hahaha assalamualaikum!

12 comments:

  1. huahuahua very entertaining~ rupanye byk tersirat disebalik kata2 wanita nih..

    ReplyDelete
  2. sangat best!! yang last 2 sangat2 betol!stuju!

    ReplyDelete
  3. kalau perempuan kata awak ni nampak hensem la hari ni...maksudnya ape pulak?haha

    ReplyDelete
  4. Ni refer untuk semua perempuan or author jer..??

    ;)

    ReplyDelete
  5. Hmm. Kenapa ada yang kontra ea dalam hati perempuan?

    *jangan marah. =.=

    ReplyDelete
  6. aeshcame : Baru tau ke?Perempuan suka berkias.Heheh

    nureenina : I tau u mmg xboleh terima i jd madu u kan?Muahaha

    ReplyDelete
  7. HAZWAN17 : Tu maksudnya dia nak u puji dia jugekk.Kahkah

    Zal : Tq !

    Azree : I rasa semua perempuan.Kalau x caya u tanya awek u.Muahaha

    Syafiee : Kalau u tanya i, i rasa sebab perempuan ni seorg yg pemalu and selalu je nak jaga hati lelaki =)

    ReplyDelete
  8. setujuk2 sambil angkat tangan!

    ReplyDelete
  9. sk : kannn. u mesti ada experience kan gn gf u :P

    ReplyDelete